Oei…ik groei. Iedereen kent dit zinnetje nog wel vanuit de kindertijd van jezelf of van je kinderen… Groei of groeien… dat valt niet altijd mee. Zeker niet als je bedrijf of organisatie groeit. De stap van zzp’er naar werkgever bijvoorbeeld, dat lijkt een hele grote stap te zijn. Dat klopt ook in die zin dat er best veel bij komt kijken, maar gelukkig hoef je niet alles zelf te doen en te weten. Maar ook uitbreiding van je team en doorgroeien met je bedrijf of organisatie vraagt veel van jou als werkgever/leidinggevende.

Groei lijkt onvermijdelijk! Wat dan?

Maar wat nu als je bedrijf of organisatie het zo goed doet dat ‘groeien’ onvermijdelijk is. Om je ambities te realiseren, om aan de toegenomen vraag van je klanten te kunnen voldoen, om de kwaliteit van de geleverde producten en diensten hoog te houden? Wat je reden ook is, je moet toch even stil staan bij de beste route om je doelen te bereiken en je ambities te realiseren. Dan kom je vaak op het kruispunt van ‘uitbreiden’. De stap naar 1 persoon in dienst nemen of groeien van een klein team naar een middelgroot team. Je hebt je handen vol aan de klanten, de business, leidinggeven e.d. En je wilt het toch allemaal goed geregeld hebben. Dan komen wij in beeld. Of het nu gaat om de stap van 0 naar 1 te maken of om door te groeien met je team.

Een voorbeeld; de uitbreiding betekent allereerst een goede werving en selectie. Wie gaat jouw team verrijken!? Daar weten wij en onze partners waar we mee samenwerken alles van en maken we gebruik van slimme tools om je talent management goed te organiseren. En als je dan een geschikte kandidaat hebt, dan kun je bijvoorbeeld ook in de eerste fase kiezen voor een flexibele oplossing. Denk aan payroll. Je betaalt dan in eerste instantie wellicht wat meer dan als je de medewerker zelf aanneemt, maar het voordeel is wel dat je beter en langer kunt kijken of deze persoon de juiste persoon is. En als dat zo blijkt te zijn, dan kun je nog besluiten om een dienstverband aan te bieden. Maar het kan ook zijn dat de uitbreiding van tijdelijke aard is vanwege seizoensinvloeden of een groot project dat er bij komt.

Alles goed geregeld?

Ander voorbeeldje; salarisadministratie. Jezelf verdiepen in alle regels, tarieven en uitzonderingen vraagt een flinke investering. Bovendien is de vraag of je daar zelf energie van krijgt. Dan komen wij (ook weer) in beeld. Wij hebben dit al voor je uitgezocht en weten er alles van, in alle bescheidenheid. En dat regelen we graag goed voor je, ongeacht of het om 1 medewerker gaat of honderden.

Vervolgens heb je als ondernemer niet altijd tijd (en de juiste actuele kennis) over arbeidsvoorwaarden, pensioenen, re-integratie bij ziekte en/of arbeidsongeschiktheid. Ook daar helpen wij mee in de vorm van advies en pasklare oplossingen, samen met ons uitgebreide netwerk van experts die hier alles van weten.

Samen werken om de beste te zijn

En tenslotte, op het moment dat de volgende uitbreiding zich weer aandient of als een medewerker besluit om zijn of haar loopbaan elders te vervolgen, dan wil je niet weer helemaal opnieuw beginnen. Dan is het handig als er een betrouwbare en deskundige partij is die kan helpen en die op de hoogte is van de ins & outs van jouw organisatie. Want daar staan wij ook voor, persoonlijke aandacht om samen met onze klanten de beste oplossingen op personeelsgebied te bedenken. Wij zeggen niet voor niets dat wij de beste zijn in personeelsdiensten. Dat willen we ook waarmaken. Iedere dag weer. Nog belangrijker vinden we dat onze klanten dat zo ervaren. En als ze dat vervolgens ook willen uitdragen, dan is dat mooi meegenomen!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zorgeloos ondernemen

Wij ontzorgen u volledig en geven persoonlijke hulp op het gebied van HR.

Wij ondersteunen u met:

Bij ons staat u als klant centraal en bieden wij persoonlijke aandacht.

adviesgesprek

Wij helpen graag

Bent u op zoek naar ondersteuning bij personeelszaken in welke vorm dan ook? Vul hier uw gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Natuurlijk kunt u ook bellen 088 730 71 00 of mailen support@personeelspecialisten.nl