Employee journey als basis

Wij zijn specialisten op het gebied van personeelszaken, van A tot en met Z. Dat betekent dus ook dat wij bedrijven en organisaties helpen met het verbeteren van de employee journey*, de ‘reis’ die de werknemer door jouw organisatie maakt. Bij het solliciteren, het inwerken, doorgroeien, ontwikkelen én het verlaten van je organisatie. Dat laatste hopelijk pas na vele succesvolle jaren van samenwerking!

Advies over talent match als startpunt van de employee journey

Het begint bij het vinden van de juiste talenten. Talent match is in onze optiek alles wat jij als werkgever inzet om het juiste talent voor jouw bedrijf of organisatie te vinden en te binden. Dat gaat dus verder dan het binnenhalen van de juiste kandidaat. Dat is ook het blijvend motiveren en ontwikkelen van talent, zorgen voor de juiste interne doorstroom- en doorgroei mogelijkheden. Zodat de juiste mensen bij jou terecht komen en blijven! Wij adviseren hier graag in.

De strijd om talent is hevig; employer branding helpt hierbij

Het binnenhalen en vasthouden van talent is geen makkelijke opgave. Sterker nog, in sommige branches lijkt het onmogelijk om de juiste mensen te vinden. Wij kijken hier echter anders tegenaan. Het is zeker niet makkelijk; onmogelijk is het nooit.

Vaak zie je in de praktijk een fragmentarische aanpak. Er wordt ingezoomd op één specifiek onderdeel van het hele traject en er wordt te weinig naar de onderlinge samenhang gekeken. Simpel verwoord… de voordeur wordt fraai geschilderd, maar de inrichting laat te wensen over en de achterdeur staat wagenwijd open.

Wij benaderen dit aspect vanuit ‘employer branding‘: hoe is jouw merk als werkgever, zowel richting nieuwkomers alsook richting de medewerkers die bij jou werkzaam zijn (geweest?). En wat dacht je van andere stakeholders zoals relaties uit je netwerk, loopbaancoaches, intermediairs…? Die worden vaak vergeten, maar ook die kunnen van levensbelang zijn in jouw ‘strijd om talent’. Wij helpen jou om jouw ‘werkgeversmerk’ op orde te krijgen en te houden.

Job marketing als uitgangspunt bij je nieuwe vacatures / Integrale aanpak

Job marketing is cruciaal bij het efficiënt inzetten van middelen om de juiste kandidaat te vinden die ook nog eens graag bij jou wil komen werken. Het ideaal scenario is 1-op-1, maar dat is nagenoeg onmogelijk. Wel kun je dit slim organiseren, zodat het resultaat oplevert en bijdraagt aan jouw ‘employer brand‘.

* Frankwatching heeft een heldere toelichting op employee journey gemaakt.

Wij kijken naar het totaalplaatje. We zorgen voor een goede ingang voor nieuw talent en we helpen om de inrichting ook op orde te krijgen, te houden of – liever nog – te verbeteren. En we denken mee om de ‘achterdeur’ dicht te houden. Hoe we dat doen? Vooral door goed te kijken en te luisteren. En dan met praktische en betaalbare oplossingen te komen hoe je het hele proces optimaliseert.

Advies waar je iets aan hebt

Wij staan voor zinvol advies over het hele traject dat de gewenste kandidaat doorloopt van werknemer in jouw organisatie tot op termijn een goede ex-werknemer die positief over jou vertelt. Dat vraagt een complete benadering. Wij helpen je met het hele traject en adviseren ook desgewenst over de ‘losse’ onderdelen.

Menu