Assessments

Je wilt onzekerheid in je selectieproces zo veel uitsluiten. Of, beter geformuleerd, je wilt de kans op een succesvolle match zo groot mogelijk maken. Je pakt het dus grondig aan. Selectie goed voorbereid door ons team specialisten, gesprekken met aantal personen uit jouw organisatie, kandidaten gescreend… en dan ook nog die laatste stap. Uitgebreid en deskundig laten testen. Assessments dus.

Uitgebreid of standaard

Testen zijn er in vele soorten en maten. Wij hebben na een uitgebreide selectieprocedure een aantal tests gekozen die in onze ogen uitermate geschikt zijn om de kans op succes bij recruitment zo groot mogelijk te krijgen. Of je nu gaat voor de uitgebreide of de standaard versie, onze assessments kenmerken zich door een gedegen aanpak, evidence based model en ‘kandidaatvriendelijke’ opzet. Want uiteindelijk wil je ook dat de kandidaat die de tests ondergaat zich in deze fase al thuis voelt bij jouw organisatie.

Onderbouwing voor juiste keuze

Wij testen de kandidaten grondig. Vaardigheden, motivatie/interesses, persoonlijkheid en op basis van geschiktheid voor de openstaande functie. We vergelijken de resultaten met het juiste werk- en denkniveau en met een uitgebreide benchmark. Als opdrachtgever ontvang je een heldere rapportage.

Indien gewenst, combineren we de rapportage met een op maat ontwikkelingstest. De kandidaat wordt uitgebreid getest en ontvangt een ontwikkelingsrapport. Hierin staan de ontwikkelpunten helder beschreven; wat is nog nodig om de functie optimaal te kunnen vervullen. We kijken hierbij o.a. naar aspecten als mentale weerbaarheid, controle, uitdagingen maar ook naar vertrouwen in eigen kunnen en interpersoonlijk vertrouwen.

En we kunnen in de tests inzoomen op zaken als teamgerichtheid en samenwerking, strategisch vermogen en structuur en organiserend vermogen. Kortom, uitgebreid, veelzijdig en grondig.

Menu